Snelle Romige Chorizo Paella in 20 Minuten

Omschrijving
Deze Snelle Romige Chorizo Paella is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. Binnen 20 minuten zet je een smaakvolle maaltijd op tafel vol sappige chorizo, kleurrijke paprika's en een hint van saffraan. Deze romige variant tilt de traditionele paella naar een hoger niveau en zorgt voor een waar feestmaal voor het hele gezin!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan met deksel
- Houten lepel
- Maatbeker
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten
- 300 g paellarijst (of risottorijst)
- 200 g chorizoworst, in plakjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml kippenbouillon (van blokjes)
- 150 ml kookroom
- 1 tl saffraan (of 1 tl kurkuma als alternatief)
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt voor garnering
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo toe en bak deze 2-3 minuten tot ze knapperig zijn.
- Voeg de ui, knoflook en paprika's toe aan de pan en bak alles nog eens 3-4 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de paellarijst toe en roer goed door zodat de rijst de smaken opneemt.
- Giet de kippenbouillon in de pan en voeg de saffraan toe. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en dek de pan af. Laat de paella 10 minuten sudderen tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.
- Roer de kookroom door de paella en laat het nog 2 minuten op het vuur staan zonder deksel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse peterselie en serveer direct uit de pan.
Voedingswaarden
Per portie: 480 kcal, 25 g eiwit, 30 g koolhydraten, 30 g vet.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals groene erwtjes of courgette voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Vervang de chorizo door kipfilet of garnalen voor een andere smaak.
- Maak je eigen kruidenmix met paprikapoeder, komijn en cayennepeper als je geen kant-en-klare currypasta wilt gebruiken.