Romige Courgette Pasta met Verse Basilicum in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige courgette pasta is de perfecte doordeweekse maaltijd, ideaal voor drukke avonden. Met de zachte smaken van courgette, knoflook en verse basilicum, tover je in slechts 20 minuten een heerlijke, smaakvolle schotel op tafel. Serveer met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas voor een extra romige afwerking die je smaakpapillen zal verrassen!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Snijplank
- Koksmes
- Koekenpan
- Houten lepel
- Rasp voor de kaas
Ingrediënten
- 300 g spaghetti of linguine
- 2 middelgrote courgettes
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml room
- 100 g Parmezaanse kaas (plus extra voor serveren)
- 50 g verse basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met ruim gezouten water. Zorg dat de pasta al dente is, dit duurt meestal 8-10 minuten.
- Terwijl de pasta kookt, was je de courgettes en snijd je ze in dunne plakken of halve maantjes.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze ongeveer 1 minuut tot het begint te geuren.
- Voeg de courgetteplakken toe aan de pan en bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren.
- Voeg de room toe aan de courgette en roer goed door. Laat het mengsel nog 2-3 minuten koken tot het iets indikt.
- Giet de pasta af, maar bewaar een beetje van het kookwater. Voeg de pasta toe aan de koekenpan met de courgettes.
- Rasp de Parmezaanse kaas en voeg deze toe aan de pasta. Roer alles goed door en voeg eventueel wat van het kookwater toe als het te droog is.
- Hak de basilicum fijn en voeg deze toe aan de pasta. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pasta direct met extra Parmezaanse kaas en een takje basilicum ter garnering.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 15 g eiwitten, 60 g koolhydraten, 18 g vet.
Variatietips
- Vervang de courgette door andere groenten zoals spinazie of cherrytomaten voor een andere smaak.
- Voeg wat gebakken kip of garnalen toe voor extra eiwitten.
- Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook te mengen in een blender voor een extra smaakvolle variant!