Romige Courgette Pasta met Verse Basilicum in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige courgette pasta is een perfecte keuze voor drukke doordeweekse avonden. Met verse basilicum en een vleugje knoflook, brengt deze maaltijd een heerlijke smaakexplosie op tafel. De romige saus is snel te maken en zorgt voor een luxe gevoel zonder uren in de keuken te staan. Serveer met Parmezaanse kaas voor een extra romige afwerking!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Snijplank
- Mes
- Kookpot
- Houten lepel
- Vergiet
- Rasp (voor de kaas)
Ingrediënten
- 300 g pasta (bijvoorbeeld spaghetti of fettuccine)
- 2 courgettes (medium, in dunne plakjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 200 ml kookroom
- 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 50 g verse basilicum (grof gescheurd)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout (naar smaak)
- Peper (naar smaak)
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
- Voeg de plakjes courgette toe aan de pan en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Giet de gekookte pasta af, maar bewaar een kopje van het kookwater.
- Meng de kookroom door de courgette en knoflook, en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door en laat het 2 minuten sudderen.
- Voeg de pasta toe aan de pan met de romige saus en meng alles goed door elkaar. Voeg indien nodig een scheutje van het kookwater toe voor een betere consistentie.
- Haal van het vuur en meng de verse basilicum en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
- Serveer de pasta met de resterende Parmezaanse kaas en een takje basilicum als garnering.
Voedingswaarden
Per portie: 550 kcal, 20 g eiwit, 60 g koolhydraten, 25 g vet
Variatietips
- Voeg wat cherrytomaatjes of spinazie toe voor extra groenten.
- Vervang de kookroom door een plantaardige variant voor een gezondere optie.
- Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, parmezaan en olijfolie in een blender te mengen.