Menu MaestroMenu Maestro

Romige Courgette Pasta met Verse Kruiden in 20 Minuten

4.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige courgette pasta is een snelle en smakelijke maaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Met verse kruiden en een vleugje citroen brengt dit gerecht een frisse smaak op tafel. De combinatie van malse courgette en een romige saus maakt het een waar genot voor de zintuigen. Perfect voor iedereen die houdt van een gezonde, maar toch luxe maaltijd!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Mengkom
  • Houten lepel
  • Vergiet

Ingrediënten

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of spaghetti)
  • 2 middelgrote courgettes (ongeveer 400 g)
  • 200 ml kookroom (of plantaardige room)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 1 bosje verse bieslook, fijngehakt
  • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet apart.
  2. Snijd ondertussen de courgettes in dunne plakjes of halve maantjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de courgette en knoflook toe en bak dit 5-7 minuten tot de courgette zacht is.
  4. Voeg de kookroom toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel 2-3 minuten sudderen.
  5. Voeg de gekookte pasta, citroensap en -rasp, en de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog 2 minuten.
  6. Haal de pan van het vuur en roer de bieslook en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de pasta met de rest van de Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 15 g eiwit, 55 g koolhydraten, 20 g vet.

Variatietips

  • Voeg gegrilde kip of garnalen toe voor extra eiwitten.
  • Gebruik pesto in plaats van kookroom voor een andere smaakdimensie.
  • Maak zelf een kruidenmix met basilicum en oregano voor een authentiekere smaak.
  • Voeg cherrytomaten toe voor een extra frisse toets!