Menu MaestroMenu Maestro

Romige Courgettesoep met Room in 20 Minuten

4.6
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige courgettesoep is een heerlijke en snelle maaltijd, perfect voor drukke doordeweekse avonden. Gemaakt met verse courgettes, uien, knoflook en een scheutje room, biedt het een zijdezachte textuur die je smaakpapillen zal verwennen. Serveer de soep met knapperig brood voor een complete ervaring! Deze soep is niet alleen snel te bereiden, maar ook licht en gezond.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Mes
  • Pollepel

Ingrediënten

  • 4 middelgrote courgettes (ongeveer 600 g)
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse bieslook voor garnering

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgettes in blokjes en hak de ui en knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze 2-3 minuten tot deze glazig is.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee, let op dat het niet verbrandt.
  4. Doe de courgetteblokjes in de pan en bak deze 5 minuten mee tot ze zacht beginnen te worden.
  5. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 5 minuten koken.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  7. Voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de soep warm, garneer met verse bieslook indien gewenst en geniet van het knapperige brood aan de zijkant.

Voedingswaarden

Per portie: 200 kcal, 8 g vet, 25 g koolhydraten, 4 g eiwit.

Variatietips

  • Voeg een theelepel currypasta toe voor een pittige twist.
  • Vervang de kookroom door kokosmelk voor een veganistische optie.
  • Maak je eigen groentebouillon voor een extra smaakvolle basis.