Romige Courgettesoep met Verse Kruiden in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige courgettesoep is een ware smaakexplosie! Gemaakt met verse courgettes, uien en een snufje kruiden, is het een perfecte maaltijd voor drukke doordeweekse avonden. In slechts 30 minuten staat deze gezonde, lichte soep op tafel. Voeg een stukje knapperig brood toe en je hebt een heerlijke maaltijd die je niet wilt missen!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 800 g courgettes (ongeveer 4 stuks)
- 2 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kookroom (of plantaardige variant)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel currypasta (of meer naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden (zoals peterselie of bieslook) voor garnering
Bereidingswijze
- Snijd de courgettes in blokjes en hak de uien en knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de courgetteblokjes toe en bak nog eens 5 minuten, tot ze licht beginnen te kleuren.
- Roer de currypasta erdoor en bak dit 1 minuut mee voor extra smaak.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken tot de courgettes zacht zijn.
- Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
- Voeg de kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met verse kruiden.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 250 kcal, 10 g eiwit, 15 g vet, 20 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg wat extra groenten toe zoals spinazie of broccoli voor meer voedingsstoffen.
- Maak de soep pittiger door een snufje cayennepeper toe te voegen.
- Wil je jezelf verwennen? Voeg een lepel pesto toe voor een extra dimensie aan de smaak!