Romige Diepvries Spinazie Omelet in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige diepvries spinazie omelet is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. In slechts 20 minuten zet je een maaltijd op tafel die niet alleen snel te bereiden is, maar ook boordevol smaak zit. De combinatie van verse eieren en knapperige groenten zorgt voor een heerlijke, voedzame maaltijd. Serveer met een frisse salade voor een compleet diner.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Spatel
- Mengkom
- Klopper of garde
Ingrediënten
- 300 g diepvries spinazie
- 6 grote eieren
- 100 ml slagroom
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 100 g geraspte kaas (bijv. belegen kaas)
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze ongeveer 3 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de geperste knoflook toe en bak dit nog 1 minuut mee.
- Voeg de diepvries spinazie toe aan de pan en roer goed door. Laat de spinazie 5 minuten verwarmen tot hij volledig ontdooid en warm is.
- Klop in een mengkom de eieren en slagroom samen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Giet het eimengsel over de spinazie in de pan. Roer voorzichtig door om de spinazie gelijkmatig te verdelen.
- Laat de omelet ongeveer 5-7 minuten op laag vuur bakken, tot de randen beginnen te stollen, maar de bovenkant nog iets vloeibaar is.
- Strooi de geraspte kaas over de omelet en dek de pan af met een deksel. Laat nog 2-3 minuten staan totdat de kaas gesmolten is en de omelet volledig gestold is.
- Snijd de omelet in punten en serveer warm met een frisse salade.
Voedingswaarden
Per portie: 350 kcal, 25 g eiwit, 25 g vet, 6 g koolhydraten
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of champignons voor meer smaak en textuur.
- Maak het geheel pittiger met een snufje chilivlokken of voeg een eetlepel pesto toe aan het eimengsel voor extra smaak.
- Voor een lichtere versie kun je de slagroom vervangen door Griekse yoghurt.