Menu MaestroMenu Maestro

Romige Erwtensoep met Rookworst op de Authentieke Manier in 30 Minuten

4.3
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige erwtensoep met malse rookworst is de perfecte doordeweekse maaltijd. In slechts 30 minuten tover je een verwarmende, authentieke soep op tafel die boordevol smaak zit dankzij verse groenten en kruiden. Ideaal voor drukke avonden, en een echte klassieker die iedereen zal aanspreken. Voeg wat roggebrood toe voor een extra smaakdimensie en je hebt een complete maaltijd.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Staafmixer
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 500 g groene erwten (diepvries of vers)
  • 250 g rookworst
  • 1 grote ui
  • 2 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui, wortelen en bleekselderij in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden groenten toe en fruit ze 5 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  4. Voeg de groene erwten en de groentebouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
  5. Snijd ondertussen de rookworst in plakjes en voeg deze toe aan de soep. Laat nog 5 minuten meegaren.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een romige consistentie.
  7. Roer de kookroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de soep in kommen en garneer met verse peterselie.

Voedingswaarden

Per portie: 320 kcal, 15 g eiwit, 20 g koolhydraten, 20 g vet.

Variatietips

  • Voor een extra smaakboost kun je gerookte paprikapoeder of een scheutje citroensap toevoegen.
  • Vervang de rookworst door vegetarische rookworst voor een plantaardige variant.
  • Voor een zelfgemaakte kruidenmix, meng 1 tl komijn, 1 tl koriander en 1 tl kurkuma. Voeg deze toe tijdens het fruiten van de groenten voor extra diepte.