Romige Knapperige Gebakken Gnocchi met Kipworst en Broccoli in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige gebakken gnocchi met kipworst en broccoli is een perfect doordeweeks gerecht dat in slechts 20 minuten op tafel staat. De gnocchi worden heerlijk krokant gebakken, gecombineerd met malse kipworst en knapperige broccoli, en overgoten met een romige saus. Dit gerecht is niet alleen snel en gemakkelijk, maar ook gezond en vol smaak. Ideaal voor drukke avonden!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Kookpan
- Houten lepel
- Schaal voor het serveren
Ingrediënten
- 500 g gnocchi (vers of uit de koelkast)
- 300 g kipworst (in stukjes)
- 300 g broccoli (in kleine roosjes)
- 200 ml kookroom
- 100 g geraspte kaas (bijvoorbeeld oude kaas of mozzarella)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes kipworst toe en bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de knoflook toe aan de pan en bak deze 1 minuut mee tot het begint te geuren.
- Kook de gnocchi in een aparte pan volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal 2-3 minuten. Giet af en voeg toe aan de koekenpan met de kipworst.
- Voeg de broccoli toe aan de pan en kook alles nog eens 3 minuten, zodat de broccoli knapperig blijft.
- Giet de kookroom over de gnocchi en kipworst, roer goed door en laat het geheel nog 2 minuten op het vuur staan.
- Voeg de geraspte kaas toe en roer tot het gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct in een schaal en geniet van dit heerlijke gerecht!
Voedingswaarden
Per portie (ongeveer): 450 kcal, 25 g eiwitten, 30 g koolhydraten, 25 g vet.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of paprika voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Vervang de kipworst door vegetarische worst voor een veganistische optie.
- Maak je eigen kruidenpasta met verse kruiden voor een extra smaakdimensie.
Geniet van deze snelle en smakelijke maaltijd!