Romige Gebakken Zoete Aardappel met Kruidige Kip in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige gebakken zoete aardappel met malse, kruidige kip is een perfecte doordeweekse maaltijd. Het gerecht is snel te bereiden en zit boordevol smaak, dankzij de combinatie van zoete aardappelen en een pittige kipmarinade. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd die in slechts 30 minuten op tafel staat!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Bakplaat
- Kookpan
- Mengkom
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 800 g zoete aardappelen (4 stuks)
- 500 g kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld kerrie of rode currypasta)
- 150 ml kokosmelk
- 1 teentje knoflook
- 1 tl zout
- 1/2 tl peper
- 100 g gemengde sla (bijvoorbeeld rucola, spinazie)
- 1/2 komkommer
- 1 tomaat
- 1/2 rode ui
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook ze in een pan met gezouten water gedurende 10 minuten, of totdat ze zacht zijn.
- Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Meng in een kom de olijfolie, currypasta, kokosmelk, geperste knoflook, zout en peper tot een marinade. Voeg de kip toe en meng goed.
- Verhit een bakplaat op middelhoog vuur en bak de gemarineerde kip gedurende 5-7 minuten, of totdat deze gaar en goudbruin is.
- Giet de zoete aardappelen af en doe ze in een ovenschaal. Voeg de knapperige kip toe en meng goed door elkaar. Zet de schaal 5 minuten in de oven voor een extra krokante textuur.
- Maak ondertussen de salade: snijd de komkommer, tomaat en rode ui in stukjes. Meng alles met de gemengde sla en besprenkel met balsamicoazijn.
- Serveer de romige gebakken zoete aardappel met de kruidige kip en de frisse salade.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 40 g koolhydraten, 15 g vet
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
- Voeg extra groenten toe aan de zoete aardappelen, zoals paprika of courgette.
- Maak je eigen currypasta door koriander, komijn, gember, knoflook en chili te mengen in een blender!