Menu MaestroMenu Maestro

Romige Gehakt Pasta met Spinazie en Parmezaanse Kaas in 20 Minuten

4.2
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze Romige Gehakt Pasta is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. Met sappig gehakt, verse spinazie en romige Parmezaanse kaas maak je in slechts 20 minuten een maaltijd die het hele gezin zal aanspreken. Het is snel, eenvoudig en ongelooflijk smaakvol - ideaal voor een avond waarop je geen tijd wilt verliezen in de keuken!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Zeef
  • Kookpan voor de pasta

Ingrediënten

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 400 g rundergehakt
  • 200 g verse spinazie
  • 150 ml kookroom
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet de pasta af en zet opzij.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze gedurende 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak het in ongeveer 5-6 minuten bruin en gaar. Zorg ervoor dat je het gehakt goed uit elkaar haalt met een houten lepel.
  4. Voeg de verse spinazie toe en roer tot deze geslonken is, dit duurt ongeveer 2 minuten.
  5. Giet de kookroom in de pan en roer alles goed door. Laat het geheel een minuutje zachtjes koken zodat het iets indikt.
  6. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot alles mooi romig is. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
  7. Serveer de pasta direct en garneer met extra Parmezaanse kaas indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie (op basis van 4 porties):

  • Calorieën: 550
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 55 g

Variatietips

  • Voor een extra smaakdimensie kun je een lepel pesto of currypasta aan de saus toevoegen.
  • Vervang de rundergehakt door kipgehakt of een vegetarisch alternatief voor een andere twist.
  • Voeg extra groenten toe, zoals paprika of courgette, voor meer kleur en voedingsstoffen.