Romige Gehaktballen met Zijdezachte Aardappelpuree in Slechts 30 Minuten

Omschrijving
Geniet van deze malse, zelfgemaakte gehaktballen in een romige saus, perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. De combinatie met een zijdezachte aardappelpuree maakt het tot een ultieme comfortmaaltijd waar iedereen blij van wordt. Dit recept is ideaal voor drukke avonden: binnen 30 minuten op tafel!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Aardappelstamper
- Mengkom
- Kookpan
- Houten lepel
Ingrediënten
Voor de gehaktballen:
- 500 g rundergehakt
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 2 el melk
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 1 tl paprikapoeder
Voor de romige saus:
- 200 ml slagroom
- 1 el mosterd
- 1 el peterselie, fijngehakt (of 1 tl gedroogde peterselie)
Voor de aardappelpuree:
- 800 g aardappelen, geschrapt en in blokjes
- 50 g boter
- 100 ml volle melk
- Zout naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen: Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Controleer met een vork: ze moeten zacht zijn.
- Maak het gehaktmengsel: Meng in een grote kom het rundergehakt, de fijngehakte ui, knoflook, ei, paneermeel, melk, zout, peper en paprikapoeder goed door elkaar. Vorm hieruit 4-6 gehaktballen.
- Bak de gehaktballen: Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Maak de saus: Voeg de slagroom, mosterd en peterselie toe aan de pan. Roer goed door en laat het 2-3 minuten sudderen tot de saus iets indikt.
- Pureer de aardappelen: Giet de aardappelen af en stamp ze met een aardappelstamper. Voeg de boter en melk toe en meng tot een romige puree. Breng op smaak met zout.
- Serveer: Plaats de gehaktballen op een bord en lepel de romige saus erover. Serveer met een flinke lepel aardappelpuree.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 600 kcal, 30 g eiwitten, 50 g koolhydraten, 35 g vet.
Variatietips
- Voeg wat geraspte kaas toe aan de aardappelpuree voor extra smaak.
- Probeer als variatie een kruidenmix zoals Italiaanse kruiden of kerriepoeder toe te voegen aan het gehaktmengsel.
- Maak je eigen currypasta of pesto voor een unieke twist!