Menu MaestroMenu Maestro

Romige Gehaktballen met Aardappelpuree in 30 Minuten

3.5
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van deze romige gehaktballen met een smeuïge aardappelpuree. Dit klassieke gerecht is perfect voor een drukke doordeweekse avond. De gehaktballen zijn vol van smaak door de toevoeging van ui en knoflook, terwijl de aardappelpuree heerlijk romig is dankzij de boter en melk. Een perfecte combinatie die het hele gezin zal aanspreken!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Aardappelstamper
  • Mengkom
  • Lepel
  • Snijplank en mes

Ingrediënten

  • Voor de gehaktballen: 500 g rundergehakt

  • 1 kleine ui, fijngehakt

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 1 ei

  • 2 el paneermeel

  • 1 tl zout

  • 1/2 tl peper

  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

  • 2 el olie (voor bakken)

  • Voor de aardappelpuree: 800 g kruimige aardappelen

  • 50 g boter

  • 100 ml melk

  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Aardappelen koken: Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar tot ze zacht zijn.
  2. Gehaktballen maken: Meng in een grote kom het rundergehakt, de fijngehakte ui, geperste knoflook, het ei, paneermeel, zout, peper en Italiaanse kruiden. Kneed het mengsel goed door.
  3. Vorm gehaktballen: Vorm met je handen ongeveer 8-10 gelijke gehaktballen van het mengsel.
  4. Gehaktballen bakken: Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in ongeveer 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
  5. Aardappelpuree maken: Giet de aardappelen af en stamp ze met een aardappelstamper. Voeg de boter en melk toe en roer goed door tot je een romige puree hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren: Serveer de gehaktballen op een bedje van aardappelpuree en garneer eventueel met wat verse peterselie.

Tip: Zorg ervoor dat de gehaktballen goed bruin gebakken zijn voor extra smaak!

Voedingswaarden

Per portie: 600 kcal, 30 g eiwit, 40 g koolhydraten, 30 g vet.

Variatietips

  • Voeg wat geraspte kaas toe aan de aardappelpuree voor een extra romige smaak.
  • Voor een gezondere optie, gebruik zoete aardappelen in plaats van gewone aardappelen.
  • Maak je eigen kruidenmix door verse kruiden zoals peterselie en basilicum toe te voegen aan de gehaktballen voor een frisse smaak!