Romige Groene Linzensoep met Verse Kruiden - Gezonde Maaltijd in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige groene linzensoep met verse kruiden is een heerlijke en gezonde keuze voor doordeweekse avonden. Met zijn rijke smaak en voedzame ingrediënten is het een perfecte maaltijd die in slechts 30 minuten op tafel staat. Serveer met knapperig brood voor een complete ervaring. Deze soep is niet alleen snel te maken, maar ook vol van smaak, waardoor het een echte favoriet wordt in elke keuken.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 250 g groene linzen (gedroogd)
- 1 liter groentebouillon
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 wortelen, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 200 ml kokosmelk
- 2 el olijfolie
- 1 el currypasta (bijv. groene currypasta)
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl zout (of naar smaak)
- Peper naar smaak
- Handvol verse kruiden (bijv. peterselie en koriander), fijngehakt
Bereidingswijze
- Spoel de groene linzen af onder koud stromend water en zet ze apart.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Voeg de wortelen en bleekselderij toe en bak deze nog eens 5 minuten mee.
- Voeg de groene linzen, groentebouillon, currypasta, komijnpoeder, zout en peper toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.
- Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer tot een romige consistentie.
- Roer de verse kruiden erdoor en laat nog 2 minuten op het vuur staan.
- Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm met knapperig brood aan de zijkant.
Voedingswaarden
Per portie: 350 kcal, 15 g eiwitten, 10 g vetten, 50 g koolhydraten.
Variatietips
- Vervang de groene linzen door rode linzen voor een snellere bereidingswijze; rode linzen koken sneller en hoeven niet te worden geweekt.
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of boerenkool voor een nog voedzamere soep.
- Maak je eigen currypasta door gember, kurkuma, koriander en chilipepers te mengen voor een authentiekere smaak.