Menu MaestroMenu Maestro

Romige Groentepasta met Verse Groenten in 20 Minuten

4.2
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige groentepasta is een snel en gezond gerecht boordevol smaak en kleur. Met verse groenten zoals courgette, paprika en spinazie, maak je van dit gerecht een feest voor het oog en de smaakpapillen. Perfect voor drukke doordeweekse avonden, deze pasta is binnen 20 minuten klaar en geeft je de energie die je nodig hebt!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes
  • Groot vergiet

Ingrediënten

  • 300 g pasta (penne of fusilli)
  • 1 courgette (ongeveer 200 g)
  • 1 rode paprika
  • 150 g verse spinazie
  • 200 ml kookroom (of plantaardige room)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl olijfolie
  • 2 el pesto (groen of rood)
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Dit duurt meestal ongeveer 8-10 minuten. Giet af en zet opzij.
  2. Snijd ondertussen de courgette en de paprika in blokjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit 1 tl olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
  4. Voeg de courgette en paprika toe aan de pan en bak deze 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de spinazie toe en roer deze door de groenten tot het geslonken is.
  6. Voeg de kookroom en pesto toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel nog 2-3 minuten opwarmen.
  7. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de romige groentepasta direct, eventueel bestrooid met Parmezaanse kaas.