Romige Kip Tikka Masala met Rijst - Snel en Makkelijk

Omschrijving
Geniet van een authentiek Indiase ervaring met deze romige kip tikka masala. Dit gerecht combineert malse stukjes kip met een rijke en aromatische tomatensaus, perfect voor een doordeweekse avond. Serveer het met fluffy rijst of warme naan voor een complete maaltijd. Dit recept is eenvoudig te maken en staat binnen 40 minuten op tafel, ideaal voor drukke gezinnen!
Bereidingstijd
40 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Kookpan voor de rijst
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 stuk gember (2 cm), geraspt
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 200 ml kokosmelk
- 3 el kip tikka masala currypasta
- 2 el olie (zonnebloem of olijfolie)
- 300 g basmatirijst
- 600 ml water
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (ter garnering)
Bereidingswijze
- Kook de rijst: Breng 600 ml water aan de kook in een kookpan. Voeg de basmatirijst en een snufje zout toe. Zet het vuur laag en laat de rijst in 10-12 minuten gaar worden.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze tot hij glazig is (ongeveer 3-4 minuten).
- Voeg de geperste knoflook en geraspte gember toe aan de pan en bak 1 minuut mee tot de geur vrij komt.
- Doe de blokjes kipfilet erbij en bak deze rondom bruin (ongeveer 5-7 minuten).
- Roer de kip tikka masala currypasta erdoor en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 15 minuten sudderen op laag vuur. Roer af en toe door.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kip tikka masala met de gekookte rijst en garneer met verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 550 calorieën, 30 g eiwitten, 25 g vet, 60 g koolhydraten.
Variatietips
- Voor een extra kick, voeg een gesneden rode peper toe tijdens de bereiding.
- Maak je eigen currypasta met specerijen zoals komijn, koriander, en kurkuma voor een authentiekere smaak.
- Vervang de kip door kikkererwten voor een vegetarische versie van dit gerecht.