Menu MaestroMenu Maestro

Romige Indiase Lamscurry met Verse Kruiden in 30 Minuten

4.5
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige Indiase lamscurry is een smaakexplosie die je in slechts 30 minuten op tafel kunt zetten. Met malse stukjes lamsvlees, een rijke kokosmelk en een mix van verse kruiden, is dit gerecht ideaal voor een drukke doordeweekse avond. Perfect voor de liefhebbers van de Indiase keuken die snel een gezonde maaltijd willen bereiden.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of wok
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel
  • Maatbekers en lepels

Ingrediënten

  • 500 g lamsvlees (in blokjes)
  • 1 grote ui (fijngehakt)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 stuk gember (3 cm, fijngehakt)
  • 200 g currypasta (bij voorkeur tikka masala)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 bosje verse koriander (fijngehakt)
  • 1 limoen (in partjes)
  • 300 g basmatirijst (voor erbij)

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 10-12 minuten.
  2. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze in ongeveer 3 minuten glazig.
  3. Voeg de knoflook en gember toe aan de pan en bak nog 1 minuut mee tot het aromatisch ruikt.
  4. Doe het lamsvlees in de pan en bak dit rondom bruin in ongeveer 5-7 minuten.
  5. Voeg de currypasta toe en roer goed door, zodat het vlees volledig bedekt is. Bak dit nog 2 minuten.
  6. Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens op laag vuur 10 minuten sudderen totdat het lamsvlees zacht is. Roer regelmatig door.
  7. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de fijngehakte koriander toe vlak voor het serveren.
  8. Serveer de curry met de basmatirijst en garneer met partjes limoen.

Voedingswaarden

Per portie: 550 kcal, 34 g vet, 45 g koolhydraten, 30 g eiwitten.

Variatietips

  • Vervang het lamsvlees door kip of tofu voor een andere variant.
  • Maak je eigen currypasta door 2 el komijn, 1 el kurkuma, 1 el koriander, 1 el garam masala en 1 tl chilipoeder te mengen.
  • Voeg groenten zoals spinazie of kikkererwten toe voor extra voedingsstoffen.