Romige Kikkererwten Curry met Garam Masala in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige kikkererwten curry is een smaakvolle en gezonde maaltijd die je in slechts 20 minuten op tafel zet. Met de aromatische garam masala en verse groenten is dit gerecht perfect voor drukke doordeweekse avonden. Serveer met rijst of naan voor een complete maaltijd en geniet van de rijke smaken die deze curry te bieden heeft.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Koksmes
- Maatbeker
- Bord voor serveren
Ingrediënten
- 400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
- 200 ml kokosmelk
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 2 eetlepels garam masala
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (optioneel, voor garnering)
- 250 g basmatirijst of 4 naanbroden (voor serveren)
Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking of verwarm de naanbroden in de oven.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze tot hij glazig is (ongeveer 3 minuten).
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee, tot het heerlijk begint te ruiken.
- Voeg de blokjes paprika en courgette toe, en bak deze 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Roer de kikkererwten en garam masala erdoor, en bak dit nog 2 minuten.
- Giet de kokosmelk erbij en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de curry met de rijst of naan en garneer met verse koriander als je dat wilt.
Voedingswaarden
Per portie (met rijst): 450 kcal, 12 g eiwit, 15 g vet, 68 g koolhydraten, 10 g vezels.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of broccoli voor meer voeding.
- Voor een pittige kick, voeg 1 theelepel chilipoeder toe.
- Maak je eigen garam masala met komijn, koriander, kardemom, en kaneel voor een authentiekere smaak!