Menu MaestroMenu Maestro

Romige Kip Curry met Witte Rijst in 30 Minuten

4.7
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige kip curry is een smaakexplosie die je in slechts 30 minuten op tafel hebt staan. Met malse kipfilet, romige kokosmelk en een vleugje verse koriander, is dit gerecht ideaal voor een drukke doordeweekse avond. Serveer het met luchtige witte rijst en verras je gezin met deze authentieke, snel te bereiden maaltijd.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel
  • Maatbeker

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g witte rijst
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode curry)
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de witte rijst volgens de instructies op de verpakking in een pan met gezouten water. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten.
  2. Verhit in een koekenpan de olie op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan en bak deze 5-7 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Roer de currypasta door de kip en bak dit nog een minuut mee.
  5. Giet de kokosmelk in de pan en voeg de paprika en sojasaus toe. Laat het geheel 5 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel verse koriander.
  7. Serveer de romige kip curry met de gekookte witte rijst. Garneer met extra koriander indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie: Energie 550 kcal, Eiwitten 36 g, Vet 28 g, Koolhydraten 45 g.

Variatietips

  • Voeg extra groenten zoals broccoli of courgette toe voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen currypasta door specerijen te mengen met een beetje olie, als je tijd hebt. Dit kan een geweldige aanvulling zijn op je kookkunsten!