Menu MaestroMenu Maestro

Romige en Knapperige Kip en Spinazie Ovenschotel in 30 Minuten

4.2
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van deze romige kip en spinazie ovenschotel die in slechts 30 minuten op tafel staat! De combinatie van malse kip, verse spinazie en een knapperige bovenlaag maakt dit gerecht perfect voor drukke doordeweekse avonden. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Ovenschaal (20x30 cm)
  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Houten lepel
  • Magnetron (optioneel)

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 300 g verse spinazie
  • 200 ml kookroom
  • 150 g crème fraîche
  • 100 g geraspte kaas (bijv. belegen kaas of mozzarella)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 100 g paneermeel

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak dit 2-3 minuten tot de ui glazig is.
  2. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak deze in 5-7 minuten gaar en lichtbruin. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  3. Roer de spinazie door de kip in de pan en laat het slinken (ongeveer 2 minuten).
  4. Meng de kookroom en crème fraîche in een kom en giet dit over het kip-spinazie mengsel. Roer goed door en laat het nog 2 minuten op het vuur staan.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Schep het mengsel in een ovenschaal en strijk het glad.
  7. Strooi de geraspte kaas en het paneermeel gelijkmatig over de bovenkant.
  8. Plaats de ovenschotel in de oven en bak deze 15-20 minuten tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
  9. Laat de schotel 5 minuten afkoelen voor het serveren.

Voedingswaarden

(Per portie, gebaseerd op 4 porties)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 30 g
  • Koolhydraten: 15 g

Variatietips

  • Vervang de kip door kalkoen of maak het vegetarisch met kikkererwten.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer kleur en smaak.
  • Maak je eigen kruidenmix met verse kruiden voor een extra smaakboost.