Romige Knapperige Kip Pasta in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige kip pasta is de ideale maaltijd voor drukke doordeweekse avonden. Binnen 20 minuten zet je een smaakvolle schotel op tafel met malse kip, verse room en al dente pasta. De toevoeging van spinazie en Parmezaanse kaas maakt het geheel extra romig en vol van smaak. Perfect voor een snelle en voedzame maaltijd!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Zeef
Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 250 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 200 ml slagroom
- 150 g verse spinazie
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: een snufje nootmuskaat
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een snuf zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Giet af en zet opzij.
- Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Kruid met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak deze 1 minuut mee tot het begint te geuren.
- Voeg de slagroom toe en roer goed door. Laat het geheel 2-3 minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt.
- Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is.
- Meng de gekookte pasta met de romige saus en verwarm nog 1-2 minuten op laag vuur.
- Serveer de pasta direct en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel een snufje nootmuskaat.
Voedingswaarden
Per portie: 650 kcal, 30 g eiwit, 70 g koolhydraten, 25 g vet.
Variatietips
- Voeg voor extra smaak een lepel pesto toe aan de saus.
- Vervang de kip door garnalen of tofu voor een vegetarische optie.
- Maak je eigen currypasta of pesto om de smaken nog intenser te maken!