Romige Kipsalade met Avocado en Pittige Dijon Dressing in 25 Minuten

Omschrijving
Deze romige kipsalade met avocado is perfect voor drukke doordeweekse avonden. De combinatie van malse kip, romige avocado en een pittige dijon dressing maakt het een smaakexplosie! Binnen 25 minuten op tafel, ideaal voor een gezonde maaltijd die snel en eenvoudig te bereiden is.
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
Benodigdheden
- Snijplank
- Koksmes
- Mengkom
- Koekenpan
- Garde of vork
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 2 rijpe avocado's
- 150 g cherrytomaten
- 100 g gemengde sla (zoals rucola en spinazie)
- 50 g Griekse yoghurt
- 2 el Dijonmosterd
- 1 el honing
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: een handvol verse kruiden zoals peterselie of bieslook voor garnering
Bereidingswijze
- Kook de kip: Breng een pan met water aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook deze gedurende 15 minuten, tot de kip gaar is. Haal de kip uit het water en laat even afkoelen.
- Maak de dressing: Meng in een kom de Griekse yoghurt, Dijonmosterd, honing, olijfolie, zout en peper. Klop dit goed door elkaar met een garde of vork tot een romige dressing.
- Snijd de kip: Snijd de afgekoelde kip in blokjes of reepjes.
- Bereid de salade voor: Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in blokjes en halveer de cherrytomaten.
- Meng de ingrediënten: Doe de gemengde sla in een grote schaal. Voeg de kip, avocado, en cherrytomaten toe. Giet de dressing erover en meng voorzichtig zodat de avocado niet te veel wordt geplet.
- Serveer: Garneer eventueel met verse kruiden en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 25 g vet, 20 g koolhydraten.
Variatietips
- Vervang de kip door gerookte zalm of kikkererwten voor een vegetarische optie.
- Maak je eigen dressing door extra kruiden en specerijen toe te voegen, zoals knoflookpoeder of paprikapoeder voor meer smaak.