Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Romige Kiprijstschotel met Verse Groenten in 30 Minuten

3.2
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze Snelle Romige Kiprijstschotel is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. Met malse kip, knapperige groenten en een romige saus is het een maaltijd die het hele gezin zal waarderen. Binnen slechts 30 minuten op tafel, is deze schotel niet alleen snel maar ook gezond en vol van smaak. Voeg je favoriete groenten toe voor een extra kleurrijk gerecht!

Bereidingstijd

  • Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Houten lepel
  • Maatbeker
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Bord

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 250 g risottorijst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 150 g champignons, in plakjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, ter garnering

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak deze 5-6 minuten tot ze goudbruin zijn.
  3. Voeg de paprika, courgette en champignons toe. Bak alles nog eens 4-5 minuten tot de groenten zacht zijn.
  4. Roer de currypasta door het mengsel en bak dit 1 minuut mee.
  5. Voeg de risottorijst toe en roer alles goed door.
  6. Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 10-12 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. Roer af en toe.
  7. Voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Laat het nog 2-3 minuten op laag vuur staan.
  8. Serveer de schotel in diepe borden en garneer met verse peterselie.

Voedingswaarden

Per portie: 550 kcal, 30 g eiwit, 60 g koolhydraten, 20 g vet.

Variatietips

  • Vervang de kip door tofu voor een vegetarische optie.
  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of broccoli.
  • Maak je eigen currypasta voor een authentiekere smaak door gemalen specerijen en verse kruiden te gebruiken.
  • Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.