Romige Kipsalade met Avocado - Gezonde en Snelle Maaltijd in Slechts 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige kipsalade met avocado is een smaakvolle en voedzame maaltijd die je in slechts 20 minuten op tafel zet. De combinatie van malse kip, romige avocado en knapperige groenten zorgt voor een uitgebalanceerde maaltijd. Perfect voor drukke doordeweekse avonden!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote kom
- Snijplank
- Koksmes
- Bakpan
- Lepel
- Menglepel
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 2 rijpe avocado's
- 150 g cherrytomaten
- 100 g komkommer
- 100 g gemengde sla (bijv. rucola en veldsla)
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 tl mosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kip bereiden: Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een beetje olie in een bakpan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes in ongeveer 5-7 minuten gaar en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
- Groenten snijden: Terwijl de kip kookt, snijd je de avocado's doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado's in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes.
- Dressing maken: Meng in een kleine kom de Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap, mosterd, zout en peper tot een gladde dressing.
- Salade samenstellen: Voeg de gemengde sla, avocado, cherrytomaten, komkommer en de gebakken kip toe aan een grote kom. Schep de dressing erdoorheen en meng voorzichtig zodat de ingrediënten niet te veel worden geplet.
- Serveren: Serveer de kipsalade direct op borden en geniet van deze frisse en romige maaltijd!
Voedingswaarden
(Een schatting per portie)
- Calorieën: 450 kcal
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 25 g
- Koolhydraten: 20 g
- Vezels: 7 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of radijs voor meer crunch.
- Vervang de Griekse yoghurt door kwark voor een andere smaak.
- Maak je eigen dressing met verse kruiden zoals dille of peterselie voor een extra smaakdimensie!
- Voor een pittige kick kun je een theelepel currypasta aan de dressing toevoegen.