Romige Kipsalade met Avocado en Balsamico Dressing - Gezonde en Snelle Maaltijd in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige kipsalade is een perfecte combinatie van mals kipfilet, romige avocado en een verfrissende balsamico dressing. Ideaal voor een snelle, gezonde maaltijd op drukke doordeweekse avonden. Met een bereidingsduur van slechts 20 minuten, is deze salade zowel voedzaam als smakelijk. De combinatie van smaken en texturen maakt dit gerecht tot een echte aanrader voor iedereen die van een lichte, maar vullende maaltijd houdt.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Mengkom
- Lepel
- Klok of timer
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 2 rijpe avocado's
- 200 g cherrytomaten
- 100 g gemengde sla (bijv. rucola, spinazie)
- 100 g Griekse yoghurt
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel honing
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de kip: Breng een pan met water aan de kook en voeg de kipfilet toe. Kook de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar. Controleer of de kip volledig doorgekookt is (geen roze in het midden). Haal de pan van het vuur en laat de kip iets afkoelen.
- Snijd de groenten: Snijd ondertussen de avocado's doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de cherrytomaten.
- Maak de dressing: Meng in een kom de Griekse yoghurt, balsamico azijn, olijfolie, honing, geperst knoflookteentje en een snufje peper en zout. Roer goed door tot een gladde dressing.
- Verkruimel de kip: Wanneer de kip is afgekoeld, snijd of trek je deze in kleine stukjes. Voeg de kip en de blokjes avocado toe aan de mengkom met de dressing.
- Meng alles door elkaar: Voeg de gemengde sla en de cherrytomaten toe aan de kom. Meng alles voorzichtig door elkaar, zodat de avocado niet te veel kneust.
- Serveren: Verdeel de salade over vier borden of serveer in een grote schaal. Garneer eventueel met extra balsamico dressing of een paar blaadjes sla.
Voedingswaarden
Per portie: ongeveer 420 kcal, 25 g eiwit, 30 g vet, 15 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals komkommer of paprika voor een knapperige bite.
- Vervang de Griekse yoghurt door een plantaardige variant voor een veganistische optie.
- Maak je eigen balsamico dressing door balsamico azijn te mengen met olijfolie, een beetje mosterd en honing voor extra smaak.