Menu MaestroMenu Maestro

Romige Kipsalade met Avocado en Verse Kruiden in 20 Minuten

2.6
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige kipsalade is een waar genot voor het hele gezin! Met malse kipfilet, romige avocado en een mix van verse kruiden, tover je in slechts 20 minuten een smaakvolle maaltijd op tafel. Perfect voor drukke doordeweekse avonden, deze salade is zowel voedzaam als verfrissend. Serveer het met knapperig brood voor een complete maaltijd!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Mengkom
  • Lepel

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 2 rijpe avocado's
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 100 g cherrytomaten
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1 handvol verse peterselie
  • 1 handvol verse bieslook 0 kruidenpasta of pesto (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de kipfilet in een grote pan met gezouten water voor ongeveer 15 minuten of totdat deze volledig gaar is. Haal de pan van het vuur en laat de kip iets afkoelen.
  2. Snijd de gekookte kip in blokjes en doe deze in een mengkom.
  3. Halveer de avocado's, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in blokjes en voeg deze toe aan de kip.
  4. Snijd de cherrytomaten doormidden, de komkommer in blokjes en de rode ui in dunne ringen. Voeg alles toe aan de mengkom.
  5. Meng in een aparte kom de Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap, mosterd, honing, zout en peper. Roer goed door tot een romige dressing.
  6. Giet de dressing over de kip en groenten in de mengkom en meng voorzichtig door elkaar.
  7. Hak de verse peterselie en bieslook fijn en voeg deze toe aan de salade. Meng opnieuw.
  8. Serveer de salade direct of laat deze even afkoelen in de koelkast voor een frisse smaak.

Voedingswaarden

Per portie: 450 calorieën, 25 g eiwit, 35 g vet, 15 g koolhydraten

Variatietips

  • Voor extra smaak kun je een lepel currypasta of pesto aan de dressing toevoegen.
  • Voeg noten of zaden toe voor een extra crunch.
  • Vervang de kip door tonijn of kikkererwten voor een vegetarische optie.
  • Maak je eigen kruidenpasta door verse kruiden, olijfolie, citroensap en noten te mengen in een blender.