Snel en Romig: Kipsalade met Avocado in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige kipsalade met avocado is de perfecte maaltijd voor drukke doordeweekse avonden. Gevuld met malse kip, romige avocado en knapperige groenten, is het een gezond en smaakvol gerecht dat in slechts 20 minuten op tafel staat. Serveer het op een bedje van sla of in een wrap voor een extra twist! Een echte aanrader voor een snelle en voedzame maaltijd.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Koekenpan
- Mengkom
- Lepel
- Lepel om te scheppen
Ingrediënten
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 2 rijpe avocado's, in blokjes
- 150 g cherrytomaten, gehalveerd
- 100 g komkommer, in blokjes
- 1 rode ui, fijngehakt
- 200 g Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 100 g gemengde sla of 4 wraps
Bereidingswijze
- Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de blokjes kipfilet toe. Kruid met zout, peper en paprikapoeder. Bak de kip gedurende 5-7 minuten tot deze goudbruin en gaar is. Tip: Zorg ervoor dat de kip goed doorbakken is, maar laat het niet uitdrogen.
- Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, mayonaise en citroensap tot een romige dressing. Voeg de fijngehakte rode ui, cherrytomaten en komkommer toe. Roer goed door.
- Voeg de gebakken kip toe aan de kom met de groenten en meng alles goed door elkaar. Tip: Proef de salade en voeg eventueel extra zout of peper toe naar smaak.
- Serveer de kipsalade op een bedje van gemengde sla of vul de wraps met de salade. Tip: Voeg voor extra smaak wat verse kruiden zoals peterselie of bieslook toe.
Voedingswaarden
Per portie (zonder wraps): 400 kcal, 25 g eiwit, 30 g vet, 10 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg voor extra smaak een lepel currypasta of pesto toe aan de dressing.
- Vervang de kip door tonijn uit blik of gekookte eieren voor een variatie.
- Maak je eigen dressing met verse kruiden voor een authentieke smaak!