Romige Kokosrijst met Verse Groenten in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige kokosrijst met verse groenten is de ideale oplossing voor een snelle en gezonde doordeweekse maaltijd. In slechts 20 minuten tover je een kleurrijk bord vol heerlijke smaken tevoorschijn. De romige kokosmelk in combinatie met seizoensgroenten zorgt voor een onweerstaanbaar aroma en een malse, volwaardige smaak. Perfect voor drukke avonden wanneer je snel iets lekkers op tafel wilt zetten!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Maatbeker
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 250 g jasmijnrijst
- 400 ml kokosmelk
- 200 g broccoli (in kleine roosjes)
- 150 g wortel (in dunne plakjes)
- 150 g paprika (in blokjes, kleur naar keuze)
- 100 g sugar snaps (of peultjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel currypasta (rood of groen, naar smaak)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel olie (zonnebloem of olijfolie)
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (ter garnering)
Bereidingswijze
- Kook de rijst: Breng een pan met 500 ml water aan de kook. Voeg de jasmijnrijst toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 10-12 minuten). Giet af en zet opzij.
- Bereid de groenten voor: Snijd de broccoli, wortel, paprika en sugar snaps voor. Dit zorgt ervoor dat alles snel bereid kan worden.
- Verhit de olie: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de eetlepel olie toe.
- Fruit de knoflook: Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak deze 1 minuut tot het aromatisch is. Let op dat het niet aanbrandt!
- Voeg groenten en currypasta toe: Doe de broccoli, wortel, paprika en sugar snaps in de pan. Roer goed door en voeg de currypasta toe. Bak alles ongeveer 5-7 minuten tot de groenten knapperig en gaar zijn.
- Giet de kokosmelk erbij: Voeg de kokosmelk en sojasaus toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het 2-3 minuten sudderen, totdat de saus iets indikt.
- Meng de rijst erdoor: Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en roer goed door zodat de rijst de romige saus opneemt. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren: Serveer de romige kokosrijst met verse groenten warm, garneer met verse koriander voor een extra smaakdimensie.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 14 g eiwit, 70 g koolhydraten, 15 g vet.
Variatietips
- Voeg extra eiwitten toe zoals tofu, kip of garnalen voor een hartigere maaltijd.
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
- Voor een zelfgemaakte currypasta: meng 1 tl gember, 1 tl kurkuma, 1 tl komijn en 1 tl chili poeder met een beetje olie tot een pasta.