Romige Lamscurry op de Authentieke Manier in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige lamscurry is een ware smaakexplosie vol aromatische kruiden en specerijen. Mals lamsvlees wordt langzaam gegaard in een rijke kokosmelk en tomatensaus, waardoor elke hap vol van smaak is. Perfect voor een drukke doordeweekse avond, en binnen 30 minuten op tafel! Serveer met rijst of naan voor een complete maaltijd die je gezin zal verrassen.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Kooklepel
- Snijplank
- Mes
- Maatbekers en lepels
Ingrediënten
- 500 g lamsvlees (in blokjes)
- 1 blik (400 ml) kokosmelk
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 2 eetlepels currypasta (bij voorkeur rode of groene)
- 1 grote ui (fijngehakt)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel gember (geraspt)
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Zout en peper naar smaak
- 200 g basmatirijst of 4 naanbroden (om te serveren)
Bereidingswijze
- Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze tot hij glazig is, ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak nog eens 1 minuut tot het begint te geuren.
- Voeg het lamsvlees toe en bak dit rondom bruin, ongeveer 5-7 minuten.
- Roer de currypasta door het vlees en laat dit 1-2 minuten meebakken zodat de smaken vrijkomen.
- Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat de curry 15 minuten zachtjes pruttelen tot het vlees mals is.
- Kook ondertussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
- Proef de curry en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de romige lamscurry met rijst of naanbroden. Geniet van je maaltijd!
Voedingswaarden
Per portie (met rijst): 650 kcal, 30 g eiwit, 70 g koolhydraten, 25 g vet.
Variatietips
- Vervang lamsvlees door kip of tofu voor een andere twist.
- Maak je eigen currypasta met verse kruiden en specerijen voor een extra smaakdimensie.
- Voeg groenten zoals spinazie of paprika toe voor extra kleur en voedingsstoffen.