Romige Lamsstoof met Verse Groenten in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige lamsstoof is een ware smaakexplosie! Malse lamsvlees wordt gestoofd met seizoensgroenten in een romige saus, perfect voor een doordeweekse avond. Dit gerecht is niet alleen snel en eenvoudig te bereiden, maar ook vol van smaken die je zintuigen prikkelen. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote braadpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Maatbekers
- Lepel voor het roeren
Ingrediënten
- 600 g lamsvlees (schouder of nek), in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in schijfjes
- 1 courgette, in blokjes
- 200 g champignons, in plakjes
- 250 ml kippenbouillon
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld madras)
- 1 theelepel zout
- Peper naar smaak
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak dit nog 1 minuut mee.
- Voeg het lamsvlees toe en bak het aan alle kanten bruin, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de wortelen, courgette en champignons toe aan de pan. Roer alles goed door en bak dit nog 3-4 minuten.
- Giet de kippenbouillon en kookroom in de pan en voeg de currypasta toe. Roer alles goed door en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de stoof ongeveer 15 minuten sudderen, totdat de groenten gaar zijn en de saus iets is ingedikt. Roer af en toe door om aanbranden te voorkomen.
- Breng op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met verse peterselie voor een frisse touch.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 450 kcal, 30 g eiwit, 30 g vet, 15 g koolhydraten.
Variatietips
- Vervang lamsvlees door rundvlees of kip voor een andere smaak.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of spinazie voor extra kleur en voedingsstoffen.
- Maak je eigen currypasta voor een authentiekere smaak door verschillende specerijen te mengen zoals komijn, koriander, en kurkuma.
- Serveer met rijst of couscous voor een vullende maaltijd.