Menu MaestroMenu Maestro

Romige Lamsstoofpot met Verse Groenten in 30 Minuten

4.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige lamsstoofpot is een ware traktatie voor de zintuigen. Met malse lamsvlees, verse groenten en een rijke, romige saus, is dit gerecht perfect voor een doordeweekse avond. Serveer het met een stuk knapperig brood en geniet van de smaken die samenkomen in deze heerlijke stoofpot. Een snufje tijm en wat knoflook maken dit gerecht helemaal af!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan met deksel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Maatbeker
  • Lepel

Ingrediënten

  • 500 g lamsvlees (schouder of bout), in blokjes
  • 2 uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes
  • 150 g champignons, in kwarten
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el currypasta (bijv. rode of groene)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Knapperig brood, om te serveren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de lamsblokjes toe en bak ze rondom bruin (ongeveer 5 minuten). Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
  2. Voeg de uien en knoflook toe aan dezelfde pan en bak ze glazig (ongeveer 3 minuten).
  3. Voeg de wortels, champignons en paprika toe en bak alles nog 5 minuten, tot de groenten beginnen te garen.
  4. Roer de currypasta door de groenten en bak nog 1 minuut mee.
  5. Voeg het lamsvlees weer toe aan de pan, samen met de kokosmelk en gedroogde tijm. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat het geheel 10-15 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Roer af en toe door.
  7. Controleer of het lamsvlees gaar en mals is en serveer de stoofpot warm met knapperig brood.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 30 g eiwitten, 25 g vet, 25 g koolhydraten

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe, zoals courgette of spinazie, voor meer kleur en smaak.
  • Vervang kokosmelk door room voor een nóg romigere stoofpot.
  • Maak je eigen currypasta door verse kruiden en specerijen te mengen met een beetje olie.
  • Serveer de stoofpot met rijst of aardappelpuree voor een andere twist.