Romige Lamsstoofpot met Groenten in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige lamsstoofpot is een waar genot voor de smaakpapillen. Malse stukjes lamsvlees worden langzaam gegaard met seizoensgebonden groenten zoals wortelen, pastinaak en aardappelen. De romige saus maakt het gerecht onweerstaanbaar en ideaal voor drukke doordeweekse avonden. Serveer met versgebakken brood voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote braadpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Maatbeker
Ingrediënten
- 500 g lamsvlees (schouder ofbout, in blokjes)
- 300 g wortelen (in plakjes)
- 300 g pastinaak (in blokjes)
- 400 g vastkokende aardappelen (in blokjes)
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 200 ml kookroom
- 200 ml runderbouillon
- 2 el olijfolie
- 1 el tomatenpuree
- 1 el currypasta
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (ter garnering)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg het lamsvlees toe aan de pan en bak het rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Kruid met zout en peper.
- Voeg de tomatenpuree en currypasta toe en roer goed door. Laat dit 1 minuut meebakken voor extra smaak.
- Voeg de wortelen, pastinaak en aardappelen toe aan de pan. Roer alles goed door en bak nog 2 minuten.
- Giet de runderbouillon en kookroom erbij. Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.
- Laat de stoofpot ongeveer 15-20 minuten sudderen, tot de groenten zacht zijn en de saus is ingedikt. Roer af en toe door.
- Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
- Serveer de stoofpot warm, gegarneerd met verse peterselie. Geniet ervan met versgebakken brood!
Voedingswaarden
Per portie: 480 kcal, 25 g eiwit, 30 g vet, 30 g koolhydraten.
Variatietips
- Vervang lamsvlees door rundvlees of kip voor een andere smaak.
- Voeg andere seizoensgroenten toe zoals courgette of paprika.
- Maak je eigen currypasta voor een extra authentieke smaak. Dit kan eenvoudig met een mix van specerijen zoals komijn, koriander en gember.