Menu MaestroMenu Maestro

Romige Lamsstoofpot met Seizoensgroenten in 30 Minuten

2.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige lamsstoofpot is een waar genot voor de zintuigen! Malse lamsvlees, gecombineerd met verse seizoensgroenten, zorgt voor een verwarmende maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat. Deze snelle en smaakvolle stoofpot is perfect voor drukke weekavonden en zal zeker in de smaak vallen bij het hele gezin.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote braadpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Maatbekers

Ingrediënten

  • 500 g lamsvlees (in blokjes)
  • 2 wortelen (in plakjes)
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 200 ml kookroom
  • 200 ml lams- of groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 el currypasta (bijvoorbeeld rode curry)
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg het lamsvlees toe en bak het rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak ze 2-3 minuten mee tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de wortelen, courgette en paprika toe en roer goed door. Bak alles nog 5 minuten terwijl je regelmatig roert.
  4. Voeg de currypasta en paprikapoeder toe en roer tot alles goed bedekt is.
  5. Giet de bouillon en kookroom in de pan en breng het geheel aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat de stoofpot 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed intrekken en de groenten gaar zijn.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de stoofpot in diepe borden en garneer met verse peterselie.

Voedingswaarden

Per portie (geschat): 450 kcal, 30 g eiwit, 25 g vet, 15 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang lamsvlees door rundvlees of kip voor een andere smaak.
  • Voeg andere seizoensgroenten toe zoals sperziebonen of broccoli.
  • Maak je eigen currypasta voor een authentieke smaak! Meng hiervoor specerijen zoals komijn, koriander, gember en kurkuma met een beetje olijfolie en knoflook.