Romige Spinazie Linzensalade met Knapperige Groenten in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige linzen spinazie salade is een snelle en smaakvolle maaltijd voor drukke doordeweekse avonden. Vol van gezonde ingrediënten zoals linzen en verse spinazie, gecombineerd met knapperige groenten en een romige dressing, biedt dit gerecht een perfecte balans van smaken en texturen. Serveer het met versgebakken brood voor een complete ervaring en geniet van een voedzame maaltijd in slechts 20 minuten!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote kom
- Kookpan
- Vergiet
- Snijplank
- Mes
- Mengkom
- Lepel of garde voor het mengen
Ingrediënten
- 250 g groene linzen (uit blik, goed afgespoeld)
- 150 g verse spinazie (gewassen)
- 1 grote wortel (in kleine blokjes gesneden)
- 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
- 100 g cherrytomaten (gehalveerd)
- 100 g roomkaas of plantaardige roomkaas
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl Dijonmosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de linzen: Breng een pan met gezouten water aan de kook en voeg de linzen toe. Kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 10-15 minuten), tot ze zacht maar niet papperig zijn. Giet af en laat uitlekken.
- Bereid de groenten voor: Snijd de wortel en paprika in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaten.
- Maak de dressing: Meng in een kom de roomkaas, olijfolie, citroensap, Dijonmosterd, zout en peper tot een gladde dressing.
- Meng de salade: In een grote kom, voeg de linzen, spinazie, wortel, paprika, en cherrytomaten toe. Giet de dressing erover en meng alles goed door elkaar tot alles gelijkmatig bedekt is.
- Serveren: Serveer de salade direct met versgebakken brood. Geniet van de romige textuur en de knapperige groenten!
Voedingswaarden
Per portie: 350 kcal, 15 g eiwit, 20 g vet, 30 g koolhydraten, 8 g vezels.
Variatietips
- Voeg gegrilde kip of zalm toe voor extra eiwitten.
- Vervang de roomkaas door een veganistische optie voor een plantaardige salade.
- Experimenteer met andere groenten zoals komkommer of avocado voor extra variatie. Maak je eigen dressing door verse kruiden zoals basilicum of peterselie toe te voegen aan de roomkaas.