Menu MaestroMenu Maestro

Romige Marokkaanse Kip Tajine met Knapperige Couscous in 30 Minuten

4.2
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige Marokkaanse kip tajine is een ware smaakexplosie! Malse kipfilet wordt gekruid met authentieke specerijen en geserveerd in een romige saus die perfect samengaat met knapperige couscous. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden, dit gerecht is niet alleen snel te maken maar ook een feest voor je smaakpapillen!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan met deksel
  • Kookpan voor couscous
  • Houten lepel
  • Snijplank en mes

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 200 g couscous
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el Marokkaanse specerijenmix (of Ras el Hanout)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • Peper naar smaak
  • Verse peterselie, voor garnering

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in de grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn (ongeveer 3-4 minuten).
  2. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin in ongeveer 5-7 minuten.
  3. Strooi de Marokkaanse specerijenmix over de kip en roer goed door. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog eens 3-4 minuten.
  4. Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het 10 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  5. Terwijl de kip suddert, breng je in een aparte pan 400 ml water aan de kook. Voeg de couscous en een snufje zout toe, roer goed door en haal van het vuur. Dek af en laat 5 minuten staan zodat de couscous kan wellen.
  6. Roer de couscous los met een vork en serveer deze naast de romige kip tajine. Garneer met verse peterselie.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 30 g koolhydraten, 25 g vet

Variatietips

  • Voeg voor extra textuur wat geroosterde amandelen of pijnboompitten toe aan de couscous.
  • Voor een zelfgemaakte Marokkaanse specerijenmix, meng 1 tl komijn, 1 tl koriander, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl kaneel en een snufje cayennepeper.
  • Maak het gerecht pittiger door wat verse chilipeper toe te voegen tijdens het bakken van de ui en knoflook.