Romige Mongoolse Biefstuk Pasta met Knapperige Groenten in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige pasta met Mongoolse biefstuk is een verrassende twist op een klassiek gerecht. De combinatie van malse biefstuk met een romige saus en kleurrijke groenten zorgt voor een rijke smaakervaring. Perfect voor een luxe diner in een handomdraai! Met deze snelle bereidingstijd van slechts 30 minuten, kun je zelfs op drukke doordeweekse avonden genieten van een heerlijk gerecht.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel of spatel
Ingrediënten
- Hoofdingrediënten: 300 g biefstuk (bij voorkeur entrecote of ribeye), 250 g pasta (bijvoorbeeld tagliatelle), 200 ml kookroom
- Groenten: 1 rode paprika, 1 courgette, 100 g broccoli, 2 teentjes knoflook
- Smaakmakers: 2 el sojasaus, 1 el oestersaus, 1 tl sesamolie, peper en zout naar smaak
- Extra: 2 el olijfolie, 1 el maïzena (optioneel voor verdikken)
Bereidingswijze
- Kook de pasta: Breng in een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de verpakking (meestal 8-10 minuten) tot al dente. Giet af en zet opzij.
- Snijd de groenten: Snijd de rode paprika en courgette in blokjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes en hak de knoflook fijn.
- Bak de biefstuk: Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en bak deze 2-3 minuten tot ze mooi bruin zijn. Haal de biefstuk uit de pan en zet apart.
- Bak de groenten: Voeg de resterende olijfolie toe aan dezelfde pan. Bak de paprika, courgette, broccoli en knoflook 3-4 minuten tot ze knapperig zijn.
- Voeg de sauzen toe: Voeg de biefstuk terug in de pan met groenten. Voeg sojasaus, oestersaus, sesamolie en de kookroom toe. Roer goed door en breng aan de kook.
- Meng met pasta: Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 1-2 minuten op het vuur staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Serveer: Breng op smaak met peper en zout. Indien gewenst, kun je de saus nog iets indikken met maïzena. Serveer direct en geniet!
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 550 kcal, 30 g eiwit, 70 g koolhydraten, 20 g vet.
Variatietips
- Voor extra smaak kun je een eetlepel currypasta of pesto toevoegen aan de saus.
- Vervang de biefstuk door kip of tofu voor een andere eiwitbron.
- Voeg nog meer groenten toe, zoals wortelen of spinazie, voor extra kleur en voedingsstoffen.