Menu MaestroMenu Maestro

Romige Nasi Goreng met Verse Groenten - Snel en Gezond

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van deze heerlijke, romige Nasi Goreng, een recept dat de smaken van de Indonesische keuken prachtig combineert. Dit gerecht is niet alleen snel en eenvoudig te bereiden, maar ook vol met verse groenten die het gezond en vullend maken. Perfect voor drukke doordeweekse avonden en heerlijk te serveren met een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom

Ingrediënten

  • 300 g gekookte rijst (oud of restjes)
  • 200 g kipfilet, in blokjes
  • 150 g sperziebonen, in stukjes
  • 150 g wortel, julienne gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode currypasta)
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijf)
  • 4 eieren
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 komkommer, in plakjes (voor de salade)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg de kipfilet toe en bak deze goudbruin en gaar, ongeveer 5-7 minuten.
  3. Voeg de knoflook, wortel, sperziebonen en paprika toe en roerbak nog 3-4 minuten tot de groenten knapperig zijn.
  4. Roer de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
  5. Voeg de gekookte rijst, zoete ketjap en kokosmelk toe en meng alles goed door elkaar.
  6. Kruid met peper en zout naar smaak en laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur staan, zodat alles goed verwarmt.
  7. Klop de eieren los in een kom en giet deze in de pan. Roer goed door totdat de eieren net gestold zijn, maar nog romig blijven. Let op: haal de pan van het vuur als je de eieren toevoegt!
  8. Serveer de Nasi Goreng met plakjes komkommer ernaast voor een frisse salade.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 500 kcal, 30 g eiwit, 45 g koolhydraten, 20 g vet.

Variatietips

  • Vervang de kipfilet door tofu voor een vegetarische variant.
  • Voeg andere groenten toe zoals courgette of erwtjes voor extra variatie.
  • Maak je eigen currypasta door specerijen zoals komijn, koriander, en chili te mengen met een beetje olie.
  • Serveer met een scheutje limoen voor extra frisheid!