Romige Ouderwetse Kip Kerrie in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige ouderwetse kip kerrie is een ware smaakexplosie! Met malse kipfilet, geurige kerrie, en een romige saus, is dit gerecht perfect voor een doordeweekse maaltijd. Serveer met rijst en groenten en geniet van een snelle, gezonde maaltijd die klaar is in slechts 30 minuten.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Kookpan voor rijst
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels kerriepasta (bijvoorbeeld gele kerriepasta)
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 1 rode paprika
- 150 g doperwten (diepvries of vers)
- Zout en peper naar smaak
- 300 g rijst (bijvoorbeeld basmatirijst)
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 10-15 minuten.
- Snijd intussen de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden uien toe en fruit deze 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee, let op dat het niet verbrandt.
- Voeg de kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten rondom bruin en gaar.
- Roer de kerriepasta door het kipmengsel en bak dit nog 1 minuut om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg de kokosmelk, sojasaus en suiker toe. Roer goed door en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de paprika en doperwten toe en laat nog eens 2-3 minuten koken tot de groenten gaar zijn maar nog knapperig.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer de romige kip kerrie met de gekookte rijst.
Voedingswaarden
Per portie (met rijst): 600 kcal, 30 g eiwit, 65 g koolhydraten, 25 g vet.
Variatietips
- Vervang de kipfilet door kalkoen of tofu voor een vegetarische variant.
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of wortel voor meer kleur en smaak.
- Maak zelf de kerriepasta met kruiden zoals kurkuma, komijn en koriander voor een authentiekere smaak!