Menu MaestroMenu Maestro

Romige Ovenschotel met Kip en Broccoli in 30 Minuten

4.2
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige ovenschotel met kip en broccoli is een perfecte doordeweekse maaltijd. Met malse stukjes kip, verse broccoli en een romige saus, biedt dit gerecht een heerlijke combinatie van smaken. Het is snel en eenvoudig te bereiden, ideaal voor drukke avonden. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel
  • Oven (voorverwarmd op 200°C)

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 300 g broccoli, in roosjes
  • 250 ml kookroom
  • 150 g geraspte kaas (bijv. jong belegen)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el currypasta (of naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de broccoli in een pan met kokend water gedurende 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en zet apart.
  2. Kip koken: Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Kip toevoegen: Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en currypasta.
  4. Romige saus maken: Voeg de kookroom toe aan de pan met kip en laat het geheel 2-3 minuten sudderen. Roer goed door zodat alles gemengd is.
  5. Ovenschotel samenstellen: Meng de broccoli door de romige kip en giet het mengsel in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
  6. Bakken: Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
  7. Serveren: Haal de ovenschotel uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen voor het serveren. Geniet ervan!

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 30 g vet, 12 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer kleur en smaak.
  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Maak de ovenschotel een dag van tevoren en verwarm deze voor het serveren.