Menu MaestroMenu Maestro

Romige Paella met Kip en Chorizo in 30 Minuten

4.6
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige paella met kip en chorizo is een smaakexplosie op je bord! Met sappige stukjes kip, pittige chorizo en een kleurrijke mix van verse groenten, is deze maaltijd perfect voor een doordeweekse avond. De rijke, romige textuur en de geurige kruiden maken het een waar feestje voor je zintuigen. Ideaal voor drukke avonden, want het staat in slechts 30 minuten op tafel!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of paellapan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes
  • Maatbeker

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 150 g chorizo, in plakjes
  • 200 g paellarijst of risottorijst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 100 g doperwten (diepvries of vers)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl saffraan (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze rondom bruin (circa 5 minuten).
  2. Voeg de chorizo, ui en knoflook toe aan de pan. Laat alles nog eens 3 minuten bakken totdat de ui glazig is.
  3. Roer de rode en groene paprika door het mengsel en bak nog eens 2 minuten mee.
  4. Voeg de paellarijst toe en roer goed door. Laat de rijst 1 minuut meebakken.
  5. Giet de kippenbouillon en kookroom in de pan. Voeg het gerookte paprikapoeder, saffraan, zout en peper toe. Breng aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat de paella 15 minuten sudderen, tot de rijst gaar is en de vloeistof is opgenomen. Roer af en toe door.
  7. Voeg de doperwten toe en laat nog 2 minuten meegaren.
  8. Haal de pan van het vuur en laat de paella 5 minuten rusten voor het serveren.

Voedingswaarden

Per portie (op basis van 4 porties):

  • Calorieën: 590
  • Eiwit: 30 g
  • Vet: 25 g
  • Koolhydraten: 60 g

Variatietips

  • Je kunt de chorizo vervangen door kip of garnalen voor een lichtere versie.
  • Voeg extra groenten toe, zoals courgette of spinazie, voor meer kleur en voedingswaarde.
  • Voor een zelfgemaakte smaakmaker, probeer je eigen kruidenmix met kurkuma, komijn en paprika!