Romige Pannenkoeken met Knapperige Champignons en Smeltende Kaas in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige pannenkoeken met knapperige champignons en smeltende kaas zijn de perfecte oplossing voor een snelle doordeweekse maaltijd. Binnen 30 minuten tover je een heerlijke, hartige maaltijd op tafel die zelfs de meest kieskeurige eters zal bekoren. Voeg een frisse salade toe en je hebt een compleet gerecht!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Leuke pannenkoekenpan
- Houten lepel
- Kom
- Klopper
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- Voor de pannenkoeken: 250 g bloem
- 2 eieren
- 500 ml melk
- 1 tl zout
- 50 g gesmolten boter (plus extra voor de pan)
- Voor de vulling: 250 g champignons (in plakjes)
- 150 g geraspte kaas (bijvoorbeeld jonge kaas of mozzarella)
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Maak het beslag: Meng in een kom de bloem en het zout. Voeg de eieren toe en klop door. Voeg geleidelijk de melk toe en meng tot een glad beslag. Roer de gesmolten boter erdoor.
- Bak de pannenkoeken: Verhit een beetje boter in de pannenkoekenpan op middelhoog vuur. Giet een soeplepel beslag in de pan en draai deze rond zodat het beslag gelijkmatig verspreid wordt. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten aan elke kant tot deze goudbruin is. Herhaal dit met de rest van het beslag.
- Bereid de vulling: Verhit de olijfolie in de grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak deze 5-7 minuten tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Vul de pannenkoeken: Neem een pannenkoek, leg een handvol champignonmengsel in het midden en bestrooi met geraspte kaas. Vouw de pannenkoek dubbel en laat deze nog 1-2 minuten op laag vuur staan zodat de kaas kan smelten.
- Serveren: Serveer de pannenkoeken warm, eventueel met een frisse salade erbij.
Voedingswaarden
Per portie: 420 kcal, 18 g eiwit, 50 g koolhydraten, 18 g vet.
Variatietips
- Voeg wat spinazie of paprika toe aan de vulling voor extra groenten.
- Gebruik pesto in plaats van olijfolie voor een extra smaakdimensie.
- Maak de pannenkoeken zelf door kruiden of specerijen toe te voegen aan het beslag voor een unieke twist!