Romige Paprika Hutspot met Kruidige Kip in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige paprika hutspot met kip is een smaakvolle twist op de traditionele hutspot. Met malse kip, kleurrijke paprika's en een smeuïge saus is dit een ideaal gerecht voor drukke doordeweekse avonden. In slechts 30 minuten zet je een heerlijke maaltijd op tafel die perfect is voor het hele gezin! De combinatie van romige saus en knapperige groenten maakt dit gerecht een echte smaakexplosie.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 10 minuten
Koken: 20 minuten
Totaal: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 400 g aardappelen
- 2 grote paprika's (bij voorkeur 1 rode en 1 gele)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml kookroom
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- Peterselie voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Aardappelen koken: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in een grote pan met gezouten water gedurende 15 minuten of tot ze gaar zijn.
- Kip bereiden: Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze gedurende 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar is. Voeg paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.
- Groenten snijden: Snijd ondertussen de ui en paprika's in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de pan met kip en bak nog eens 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Romige saus maken: Pers de knoflook fijn en voeg deze toe aan de pan. Roer de kookroom erdoor en laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen totdat de saus iets indikt.
- Aardappelen afgieten: Giet de aardappelen af en voeg ze toe aan de pan met het kip- en groentemengsel. Roer alles goed door en laat nog een minuut op het vuur staan.
- Serveren: Verdeel de romige paprika hutspot over borden en garneer met verse peterselie indien gewenst.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 35 g koolhydraten, 18 g vet.
Variatietips
- Voeg wat extra groenten toe zoals courgette of wortel voor meer kleur en smaak.
- Voor een pittige variant, voeg een theelepel chilipoeder of sriracha toe aan de saus.
- Maak je eigen kruidenmix door gerookt paprikapoeder, komijn en oregano te mengen in plaats van kant-en-klare kruiden.