Romige, Knapperige Paprika Kip in 20 Minuten met Verse Kruiden

Omschrijving
Deze romige paprika kip is de ideale snelle en gezonde optie voor een doordeweekse avondmaaltijd. Met malse kipfilet, kleurrijke paprika's en een romige saus, tover je in slechts 20 minuten een smaakvol gerecht op tafel. Perfect voor drukke avonden en een echte smaakbeleving voor het hele gezin!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Maatbeker
Ingrediënten
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 2 grote paprika's (bijvoorbeeld rood en geel), in reepjes
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kookroom
- 2 el olijfolie
- 1 el paprikapoeder (zoet)
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- Verse peterselie, voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze gedurende 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze 5-7 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Roer regelmatig door.
- Voeg de paprika reepjes toe en bak deze 3-4 minuten mee tot ze licht knapperig zijn.
- Strooi het paprikapoeder, zout en peper over de kip en groenten. Roer goed door.
- Voeg de kookroom toe en laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen, tot de saus iets is ingedikt.
- Garneer met verse peterselie als je dat wilt en serveer direct met rijst of een frisse salade.
Voedingswaarden
Per portie (geschat): 450 kcal, 30 g eiwit, 30 g vet, 20 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg extra groenten zoals courgette of champignons toe voor een nog kleurrijker gerecht.
- Vervang de kookroom door een plantaardige variant voor een lactosevrij gerecht.
- Maak je eigen kruidenmix met gedroogde oregano en basilicum voor een frisse twist!