Menu MaestroMenu Maestro

Romige Paprika Kip met Rijst in 30 Minuten

2.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige paprika kip is een heerlijke en snelle maaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Malse kipfilet wordt gecombineerd met een romige paprikasaus die je in slechts 30 minuten op tafel hebt staan. Serveer met luchtige rijst en je hebt een gerecht dat je gezin zeker zal bekoren!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 2 rode paprika's
  • 1 grote ui
  • 250 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g basmatirijst
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 250 ml water

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst: Breng in een kookpan 250 ml water aan de kook. Voeg de basmatirijst toe, zet het vuur laag en laat het 10-12 minuten koken tot de rijst gaar is.
  2. Snijd de groenten: Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes, de paprika's in reepjes en de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de pan: Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2 minuten tot ze glazig zijn.
  4. Kip toevoegen: Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak deze 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  5. Paprika en kruiden: Voeg de paprika's en het paprikapoeder toe, roer goed door en bak nog 3-4 minuten mee.
  6. Romige saus: Voeg de kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Laat het nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen tot de saus iets indikt. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveren: Serveer de romige paprika kip over de luchtige rijst.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 550 kcal, 32 g eiwit, 40 g koolhydraten, 30 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of champignons voor meer smaak en voedingsstoffen.
  • Voor een pittige variant, voeg een theelepel hete paprikapoeder of een scheutje chilisaus toe.
  • Maak je eigen paprikasaus door geroosterde paprika's te pureren met room en kruiden voor een extra smaakdimensie.