Menu MaestroMenu Maestro

Romige Paprika Pasta met Verse Paprika's en Parmezaanse Kaas in 20 Minuten

4.3
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van deze romige paprika pasta, perfect voor drukke doordeweekse avonden. Met verse paprika's, romige saus en al dente pasta, is dit gerecht niet alleen snel, maar ook vol van smaak. Voeg wat Parmezaanse kaas toe voor de ultieme smaakbeleving! Dit recept is eenvoudig te maken en ideaal voor een feestelijke doordeweeks diner.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel
  • Zeef

Ingrediënten

  • 300 g pasta (bijv. tagliatelle of penne)
  • 2 grote rode paprika's, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum, ter garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot al dente. Giet af en zet apart.
  2. Verhit in een grote pan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de gesneden paprika's toe en bak ze 5 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee tot deze geurig is.
  4. Giet de kookroom erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 2-3 minuten zachtjes koken tot de saus iets ingedikt is.
  5. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de saus en roer goed door zodat de pasta bedekt is met de romige saus.
  6. Haal de pan van het vuur en meng de geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de pasta direct, garneer met verse basilicum en extra Parmezaanse kaas indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 15 g eiwit, 20 g vet, 50 g koolhydraten, 3 g vezels.

Variatietips

  • Voeg gekookte kip of garnalen toe voor extra eiwitten.
  • Voor een veganistische versie kun je de kookroom vervangen door plantaardige room en de Parmezaanse kaas weglaten of vervangen door een veganistische optie.
  • Maak je eigen currypasta voor een unieke twist door ingrediënten zoals gember, kurkuma en komijn toe te voegen aan de saus!