Menu MaestroMenu Maestro

Romige Paprika Soep in 20 Minuten - Snel en Romig Genieten

2.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige paprika soep is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. Met de zoete smaak van verse paprika's, de hartige tonen van ui, en een romige afwerking, is deze soep zowel voedzaam als vullend. Serveer met knapperig brood voor een complete en heerlijke maaltijd die in slechts 20 minuten op tafel staat!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 4 grote rode paprika's (ongeveer 600 g)
  • 1 grote ui (ongeveer 150 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse basilicum of peterselie voor garnering

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika's doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een kookpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de paprika blokjes toe aan de pan en bak deze 5 minuten mee.
  5. Voeg de groentebouillon en paprikapoeder toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  7. Roer de kookroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse kruiden en met knapperig brood aan de zijkant.

Voedingswaarden

Per portie: 220 kcal, 12 g vet, 18 g koolhydraten, 4 g eiwit

Variatietips

  • Voeg voor een pittige kick een theelepel chilipoeder toe tijdens het bakken van de ui en knoflook.
  • Voor een extra romige smaak kun je meer kookroom toevoegen of zelfs een scheutje crème fraîche.
  • Maak je eigen paprikapoeder door gedroogde paprika's te malen voor een authentieke smaak!