Menu MaestroMenu Maestro

Snel en Romig: Paprika Soep in Slechts 20 Minuten

4.1
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige paprika soep is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. Met de zoete smaak van verse paprika's, de hartigheid van ui en een romige textuur, zorgt deze soep voor een heerlijke maaltijd in een mum van tijd. Serveer het met knapperig brood voor een complete en verwarmende ervaring. Geschikt voor iedereen die houdt van eenvoud en smaak in één bord!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 4 grote rode paprika's
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Snijd de paprika's doormidden, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de pan: Zet de soeppan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
  3. Bakken: Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn. Let op: laat de knoflook niet bruin worden!
  4. Voeg paprika toe: Doe de blokjes paprika erbij en bak nog eens 5 minuten mee tot ze zacht beginnen te worden.
  5. Bouillon toevoegen: Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken zodat de smaken goed kunnen mengen.
  6. Pureren: Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg de kookroom toe en roer goed door.
  7. Op smaak brengen: Proef de soep en voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Serveren: Serveer de soep warm, eventueel gegarneerd met verse basilicum en met knapperig brood erbij.

Voedingswaarden

Per portie (1/4 van de soep):

  • Calorieën: 220
  • Eiwitten: 3 g
  • Vetten: 12 g
  • Koolhydraten: 24 g

Variatietips

  • Voeg wat gerookte paprikapoeder toe voor een extra rokerige smaak.
  • Voor een pittige variant, voeg een snufje cayennepeper of een paar druppels tabasco toe.
  • Wil je de soep gezonder maken? Gebruik Griekse yoghurt in plaats van kookroom voor een lichtere versie.
  • Maak je eigen groentebouillon door groenten en kruiden te koken in water voor een uur; dit geeft extra diepte aan de smaak!