Menu MaestroMenu Maestro

Romige Paprika Soep met Verse Kruiden in Slechts 30 Minuten

3.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige paprika soep is een echte smaakmaker en perfect voor drukke doordeweekse avonden. Met de combinatie van verse paprika's, ui en een scheutje room, creëer je een verwarmend gerecht dat in slechts 30 minuten op tafel staat. Serveer de soep met knapperig brood voor een complete maaltijd die iedereen zal bekoren. Een snufje verse kruiden maakt het helemaal af!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Staafmixer of blender
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 4 grote rode paprika's (ongeveer 600 g)
  • 1 grote ui (ongeveer 150 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden (zoals peterselie of basilicum) voor garnering

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd ze vervolgens in blokjes.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze gedurende 3-4 minuten tot hij glazig is.
  4. Voeg de knoflook en paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut mee.
  5. Voeg de blokjes paprika toe en bak deze 5 minuten mee totdat ze zacht beginnen te worden.
  6. Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  7. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  8. Voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de soep in kommen en garneer met verse kruiden.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 220 calorieën, 10 g eiwit, 12 g vet, 20 g koolhydraten, 3 g vezels.

Variatietips

  • Voeg een eetlepel currypasta toe voor een pittige twist.
  • Voor een extra romige textuur kun je meer room of zelfs een scheutje kokosmelk gebruiken.
  • Maak je eigen kruidenmix door gedroogde kruiden te mengen zoals oregano, tijm en rozemarijn voor een authentieke smaak.