Menu MaestroMenu Maestro

Romige Knapperige Paprikasaus met Malse Kip en Pasta in 30 Minuten

3.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van deze heerlijke, romige paprikasaus die perfect samengaat met malse kip en al dente pasta. Dit gerecht is niet alleen snel en eenvoudig te bereiden, maar zit ook boordevol smaak. Het is ideaal voor drukke doordeweekse avonden en kan gemakkelijk worden aangevuld met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Vergiet
  • Maatbekers

Ingrediënten

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet apart.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze totdat ze glazig zijn, ongeveer 3 minuten.
  3. Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan en bak deze in ongeveer 5-7 minuten gaar en goudbruin.
  4. Voeg de paprika's, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe aan de kip en roer goed door. Bak nog eens 3-5 minuten tot de paprika's zacht zijn.
  5. Giet de kookroom in de pan en roer goed door. Laat het geheel 2-3 minuten sudderen zodat de saus iets indikt.
  6. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng goed door de saus. Laat het geheel nog een minuut op het vuur staan.
  7. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 600 kcal, 30 g eiwitten, 80 g koolhydraten, 20 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe, zoals courgette of spinazie, voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen paprikasaus door geroosterde paprika's te pureren met een scheutje olijfolie en een snufje zout!