Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Romige Paprikasoep in 20 Minuten

2.6
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige paprikasoep is een waar genot voor de smaakpapillen. Met geroosterde paprika's, uien en een vleugje room tover je binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel. Perfect voor drukke weekavonden! Serveer met een stukje knapperig brood voor de ultieme ervaring. Deze soep is niet alleen snel te maken, maar ook vol van smaak en voedzaam.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Kookmes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 4 grote rode paprika's
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder (optioneel, voor extra smaak)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn en voeg deze toe aan de pan. Bak ze gedurende 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Terwijl de ui en knoflook bakken, snijd je de paprika's in stukken.
  4. Voeg de paprika's toe aan de pan en bak ze 5 minuten mee.
  5. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken tot de paprika's zacht zijn.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  8. Roer de kookroom door de soep en breng op smaak met zout, peper en eventueel paprikapoeder.
  9. Laat de soep nog 2 minuten op laag vuur staan om warm te worden.
  10. Serveer de soep warm met knapperig brood.

Voedingswaarden

Per portie: 250 kcal, 15 g vet, 20 g koolhydraten, 5 g eiwit.

Variatietips

  • Voeg een handvol verse basilicum of peterselie toe voor extra smaak.
  • Voor een pittige variant, voeg een snufje chilivlokken toe.
  • Maak je eigen bouillon voor een authentiekere smaak.
  • Serveer met een lepel pesto voor een extra smaakdimensie.