Romige Paprikasoep met Verse Kruiden in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige paprikasoep is een waar genot voor de zintuigen. Met de rijke smaak van geroosterde paprika's, verse kruiden en een romige textuur, biedt deze soep een comfortabele en verwarmende maaltijd. Perfect voor een snelle doordeweekse avond, kun je deze soep in slechts 30 minuten op tafel zetten. Serveer met knapperig brood voor een vullende maaltijd die zowel voedzaam als heerlijk is.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 4 grote rode paprika's (ongeveer 800 g)
- 1 grote ui (150 g)
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kookroom (of een plantaardig alternatief)
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden (bijv. basilicum of peterselie) voor garnering
- Knapperig brood voor erbij
Bereidingswijze
- Rooster de paprika's: Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de paprika's doormidden, verwijder de zaden en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat. Rooster ze 20 minuten in de oven tot de huid zwartgeblakerd is.
- Fruit de ui en knoflook: Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze 3-4 minuten tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de paprika's toe: Haal de geroosterde paprika's uit de oven en laat ze iets afkoelen. Verwijder de zwarte schil en snijd de paprika's in stukken. Voeg deze toe aan de pan met ui en knoflook.
- Maak de soep: Voeg de groentebouillon, kookroom en gerookte paprikapoeder toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten sudderen.
- Pureer de soep: Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveren: Schep de soep in kommen en garneer met verse kruiden. Serveer direct met knapperig brood.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 250 kcal, 10 g vet, 30 g koolhydraten, 5 g eiwit.
Variatietips
- Voeg voor extra smaak een eetlepel currypasta toe tijdens het koken.
- Vervang de kookroom door kokosmelk voor een veganistische variant.
- Voor een pittige kick, voeg een snufje cayennepeper toe.
- Maak je eigen kruidenmix met gedroogde oregano, tijm en rozemarijn in plaats van kant-en-klare kruiden.