Romige Pasta Carbonara op de Authentieke Manier in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige pasta carbonara is een heerlijke klassieker die je in slechts 20 minuten op tafel zet. Met malse spekjes, een romige saus van eieren en kaas, en een vleugje zwarte peper is dit gerecht een ware smaakexplosie. Perfect voor drukke doordeweekse avonden! Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Klopper
- Houten lepel
- Vergiet
Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- 150 g spekjes (of pancetta)
- 4 eieren
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 50 ml slagroom (optioneel voor extra romigheid)
- Zout (naar smaak)
- Zwarte peper (versgemalen, naar smaak)
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti in een grote pan met gezouten water volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn. Dit duurt meestal ongeveer 8-10 minuten.
- Terwijl de pasta kookt, verhit je een koekenpan op middelhoog vuur en bak je de spekjes totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak dit nog 1 minuut mee.
- Klop in een kom de eieren, geraspte Parmezaanse kaas, en eventueel de slagroom door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Giet de spaghetti af en bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de pasta direct toe aan de koekenpan met spekjes en knoflook. Roer goed door.
- Haal de pan van het vuur en voeg het eimengsel toe aan de spaghetti. Blijf roeren zodat de eieren niet stollen, maar een romige saus vormen. Als de saus te dik is, voeg dan een beetje van het kookvocht toe om het te verdunnen.
- Serveer direct met extra Parmezaanse kaas en een snufje zwarte peper bovenop. Geniet van je maaltijd!
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 600 kcal, 25 g eiwit, 40 g koolhydraten, 40 g vet.
Variatietips
- Voor een gezondere variant kun je volkoren spaghetti gebruiken.
- Voeg groenten toe zoals erwtjes of spinazie voor extra kleur en voedingsstoffen.
- Maak je eigen pesto of currypasta voor een unieke twist in plaats van de traditionele carbonara.